Nedarí sa vám schudnúť a práca vás nenapĺňa? Pozrime sa, ako to spolu súvisí.

Mapa , ktorá nám môže poslúžiť:

  • šťastné vzťahy
  • kariéra, ktorá vás napĺňa
  • pravidelné cvičenie
  • rozvíjanie duchovna
  • harmonické stravovanie

Ak máte pocit, že aspoň v jednej veci nie ste spokojní, alebo nie je podľa vašich predstáv, čítajte ďalej.

Najprv musíme akceptovať seba samých, až tak sa môžeme zmeniť. Ale takmer každý si myslí, že to funguje opačne. Určite poznáte vety typu: „ keď budem štíhla, potom….“,keď budem mať dostatok peňazí, tak….“,keď budem mať čas, potom urobím….“. Žiaľ, v tomto prípade platia iné matematické zákony. Táto rovnica funguje presne naopak.

Najskôr je potrebné sa venovať emocionálnemu zdraviu: vzťahy, práca, životné naplnenie, životné prostredie, sny a túžby, prístup k sebe a k druhým.

Ak objavíte vo vašom živote oblasti, ktoré nefungujú, alebo nás neuspokojujú, pokúste sa najskôr vyriešiť tieto oblasti.

Kilá navyše môžu byť spôsobené smútkom v našej mysli, nevyriešenými zážitkami z minulosti, nízkym sebavedomím, pocitom menejcennosti a nedostatkom lásky.

Osobné šťastie, sebavedomie a krása sa neodvíjajú od toho, ako vyzeráme, ale závisia od toho ako sa cítime a ako sami seba vnímame.

Zdravé a štíhle telo dosiahneme, až keď si vyriešime vzťah sama so sebou. Inak to bude boj a začarovaný kruh, kilá hore, dole, hore , dolu…

Pred telom sa sústreďme na myseľ. Položme si otázku, čo nie je v poriadku? Obezita (ale aj iné choroby) sú výsledkom mentálnych problémov, sú obrazom našich myšlienok o nás a o našom tele.

Ako na to?

Poznáte  najväčších nepriateľov? Tu sú:

  • diéty
  • trendy spoločnosti
  • nezaoberanie sa svojimi pocitmi a myšlienkami
  • emócie ako vina, hnev, nedostatočnosť, žiarlivosť, vnútorný boj, nespokojnosť, podceňovanie sa, menejcennosť, strach….honba za dokonalosťou, výčitky
  • dobre utajené myšlienky, ktoré nosíte hlboko v sebe : „ nedokážem to“, „ som tučná“,priberám“, „nikto ma nemá rád“,nemôžem sa na seba pozerať

Cesta k štíhlosti sa odvíja a vedie cez vnútornú spokojnosť, vyrovnanosť, zdravie, nájdenie vlastnej hodnoty

Čo je dôležité na začiatok?

Úprimnosť a zodpovednosť (musíme si priznať, že to ako vyzeráme je v našich rukách a mysliach).

Odpustenie–  začnime byť láskavé k svojmu telu (aj keď má nedostatky)

Odstránenie kritiky ( vyhoďme ju von oknom, už ju nebudeme potrebovať)

Láska k svojmu telu je prvý krok.

Nestresujme sa nad tým, čo povie okolie. Každý stres má za následok túžbu rýchleho uspokojenia a tou je zvyčajne „jedlo“. Presne pre tento dôvod existujú fastfoody, tyčinky, čokolády, pečivo a množstvo iných lákadiel. Priznajme si, že po akomkoľvek strese a túžbe po dobití energie si nezačnete čistiť a strúhať mrkvu, variť cviklu a podobne.

Ďalší krok:

Porozmýšľajme nad tým, čo v našom živote nie je zdravé. Sme šťastní v našich vzťahoch? Baví nás práca, ktorú robíme? Stravujeme sa zdravo? Baví nás pohyb a cvičenie , ktoré robíme? Máme dobrých priateľov, s ktorými je nám fajn?

Skúste sa zamyslieť a hľadať úprimné odpovede: Prečo som pribrala? Čo sa v poslednej dobe udialo v mojom živote? Aký nedoriešený balvan emócií v sebe držíte?

Čokoľvek je príčinou, nezúfajte, súčasná situácia je iba dočasná a dá sa zmeniť.

Ak objavíte vo vašom živote oblasti, ktoré nefungujú, alebo nás neuspokojujú pokúste sa najskôr vyriešiť tieto oblasti.

Najskôr je potrebné sa venovať emocionálnemu zdraviu: vzťahy, práca, životné naplnenie, životné prostredie, sny a túžby, prístup k sebe a k druhým.

Negatívne myšlienky  nahraďme  pozitívnymi (napr. ľudia ma budú mať radi preto, aká som, a nie iba preto ako vyzerám)

Ešte raz opakujem, že úprimnosť a podpora je v tomto procese skutočne dôležitá.

Buďme vďační za našu jedinečnosť, neľutujme sa, netvárme sa ako obeť. Je v našich rukách, čo s tým urobíme. Máme na výber: môžeme byť urazení, zakomplexovaní, nešťastní a neprístupní ľudia, alebo budeme šťastní, nech sme akíkoľvek. Čo myslíte, kedy budeme priťahovať spoločnosť šťastných a spokojných ľudí?

Kedy je vhodné začať meniť svoje telo? Ak je už naše telo naším priateľom a máme na tvári úsmev.

Ide o dlhodobý proces, kde je najdôležitejšie meniť životný štýl a návyky.

Naše emocionálne zdravie a pohoda ovplyvňujú  náš fyzický stav a zdravie. Ak naše emocionálne zdravie škrípe, prejaví sa to aj na fyzickom zdraví.

Diéty, tabletky, ošiaľ cvičenia, rôzne programy chudnutia- to všetko nám nepomôže pochopiť a zistiť príčinu našej nadváhy- je to iba dočasné riešenie a vo väčšine prípadov s následným jojo efektom- teda s opätovným priberaním.

Väčšina z nás sa bojí zmeny, pretože bude vyžadovať veľa energie.

Je na nás v čo budeme veriť….či je to „úžasná tabletka na schudnutie“ a neuveriteľné zisky farmaceutických firiem, ktoré prosperujú vďaka našej nevedomosti a pohodlnosti, alebo naša osobná viera, čas na seba, zistenie príčiny a práca na zdravom životnom štýle, práca s odolnosťou na stres a postupná trvalá zmena ku kvalitnejšiemu životu.

Ak chceme viesť zdravý a šťastný život, musíme byť v harmónii so svojím telom, načúvať mu a spolupracovať s ním.

Ak ste už všeličo skúšali, skúste zmeniť poradie a telo riešte ako posledné. Veď, čo už môžete stratiť? Opačne ste to už skúšali a s výsledkom ste neboli spokojné.

Veľa zdravia a radosti z práce .

Tip: V programe „work-life balance“ riešime s klientom komplexný prístup, vrátane kariéry, ktorá vás bude napĺňať.

Zdroj fota: pixabay.com

Nedarí sa vám schudnúť a práca vás nenapĺňa? Pozrime sa, ako to spolu súvisí.